Qui sóc

El meu nom és Montserrat Fernández. Tot seguit en faig cinc cèntims de la meva trajectòria formativa i professional.

Impulsada per motivacions socials, emprenc la formació universitària amb la diplomatura d’Educació Social a la Universitat de Barcelona (UB). En finalitzar la carrera, l’interès que he tingut sempre per la complexitat psíquica de la ment em porta a engegar la llicenciatura de Psicologia (UB). Acabats els estudis universitaris, vaig iniciar el llarg i costerut camí de formació com a psicoterapeuta a l’Escola de Formació de Psicoterapeutes de l’Associació Catalana de Psicoteràpia Psicoanalítica (ACPP). Hi he fet el Màster en Psicoteràpia Psicoanalítica, títol propi de la Universitat de Girona, i el Màster de Perfeccionament en Psicoteràpia Psicoanalítica, actualment en curs. A més, he estat acreditada pel Departament de Salut de la Generalitat com a psicòloga general sanitària. A tot això, s’hi pot sumar altres cursos d’especialització, seminaris en clínica i activitats diverses que formen part de la formació continuada.

 

L’exigència i el rigor del meu procés formatiu té a veure amb la naturalesa altament complexa del psiquisme. I amb el fet que treballar amb el patiment mental és una tasca delicada que requereix poder fer una proposta terapèutica seriosa i de qualitat. Per tot plegat, és necessària una preparació professional i personal acurada i profunda. Sóc del parer que el que faig és important, però el com és l’essencial.

 

Fruit del que he anat esmentant més amunt, bona part de la meva carrera professional ha estat lligada a la participació en projectes socials de diversa índole i a l’atenció psicològica i psicoterapèutica a les persones ja sigui en l’àmbit públic o en el privat. En aquest darrer aspecte, l’any 2012, després de treballar durant un temps a l’Ajuntament de Caldes de Montbui, vaig decidir establir-hi consulta privada.